>>Digestieve, coelioscopische en thoracale heelkunde

De dienst Digestieve, Cœlioscopische en Thoracale Heelkunde voert alle ingrepen uit betreffende pathologieën van het spijsverteringskanaal, van de slokdarm tot de anus, heelkunde van de lever en van de alvleesklier (met uitzondering van transplantaties).
De dienst is gespecialiseerd in pariëtale heelkunde (hernia, buikscheuren), oncologische heelkunde (kanker van het spijsverteringsstelsel), geriatrische heelkunde, heelkunde van de ongezonde zwaarlijvigheid en de opvang van stomapatiënten (kunstmatige anus) bijgestaan door een verpleegkundige-stomatherapeute.

Momenteel worden meer dan 60 % van de ingrepen uitgevoerd via coelioscopie. De mogelijkheid om een steeds groter aantal ingrepen te kunnen uitvoeren zonder het abdomen te moeten open en, vormt beslist één van de opvallendste verwezenlijkingen van de voorbije jaren. Deze minder pijnlijke en meer esthetische techniek heeft minder postoperatieve verwikkelingen en de patiënt is sneller weer te been.
De chirurgische ploeg gebruikt regelmatig coelioscopische chirurgie bij de behandeling van liesbreuken, cholecystectomie, gastro-oesofageale reflux, appendicectomie, peritonitis, intestinale obstructies en colectomie voor goedaardige letsels.

Digestieve heelkundeDe kliniek Digestieve Heelkunde voert alle ingrepen uit betreffende pathologieën van het spijsverteringskanaal, met uitzondering van transplantaties...Meer en meer van de ingrepen verlopen via coelioscopie. Om die reden richten de chirurgen hun blik niet langer naar hun patiënt, maar naar de controleschermen...