>>Stichting Brugmann : de laureaten van 2013

Wetenschappelijk onderzoek is voor het Universitair Verplegingscentrum Brugmann van cruciaal belang om nieuwe kennis te verwerven en doeltreffende oplossingen aan te bieden, aangepast aan de noden van elke patiënt.

Net daarom werd de Brugmann Stichting opgericht. Zij heeft als doel wetenschappelijk en levensreddend medisch onderzoek te bevorderen.
Of het nu gaat om het redden van een patiënt met een hartstilstand, om het aanpakken van ouderdomskwalen of om de vervulling van een kinderwens, niets van dit alles is mogelijk zonder de vooruitgang die men boekt in wetenschappelijk onderzoek.

Elk jaar kent de Stichting beurzen toe en ondersteunt ze projecten die erop gericht zijn de wetenschappelijke kennis te ontwikkelen en bij te dragen tot de vorming en kwaliteit van artsen en vorsers en de zorgen die zij toedienen aan patiënten.

Op 22 oktober hadden wij het genoegen onze laureaten van 2013 hun wetenschappelijke prijs te overhandigen:

  • Irina Balikova, Oftalmologie, "Cibleren van nucleotide polymorfismen voor de behandeling van leeftijdsgerelateerde maculaire degeneratie d.m.v. VEGF"
  • Dafina Draganova, Oftalmologie, "Ontwikkeling van een antiretinale methode voor antilichamen voor de diagnose van auto-immune retinopathieën"
  • Hanane El Kenz, Transfusie, "Aspect van de erythrocytaire genotypering in transfusiegeneeskunde"
  • Camille Henne (in samenwerking met A. Pauwels), Psychologie, "Mindfulness: impact van een lesmodule op de levenskwaliteit van patiënten met emotionele pijn"
  • Lia Judice M. Relvas, Oftalmologie, "Studie van de rol van receptoren bij P2Y2 nucleotiden in de ontwikkeling van autoimmune uveïtis"
  • Caroline Kadji, Gynecologie, "Raming van het foetaal gewicht door MRI"
  • Delphine Van Hecke, Anesthesie, "Impact van 2 alveolaire strategieën op de postoperatieve hypoxemieën bij patiënten met obesitas na gastrectomie"
  • Anna Koltuniak, Gynecologie
De laureaten 2013
Van links tot rechts : Audrey Pauwels, Camille Henne, Caroline Kadji, Anna Koltuniak, Delphine Van Hecke, Dafina Draganova, Lia Judice M. Relvas, Hanane El Kenz