>>Toekomstige mama's kunnen 's avonds op consultatie

Dr Gucciardo

De Dienst Gynaecologie-Verloskunde biedt vanaf eind 2011 een nieuwe service aan. Een keer per week kunnen zwangere vrouwen tot 21 uur op consult komen op de Hortasite. Dat is een initiatief van prof. Jacques Jani en dr. Léonardo Gucciardo, in overleg met de directie van het UVC Brugmann.

Op die manier hoopt het ziekenhuis tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar prenatale raadplegingen waarmee gynaecologen vandaag te maken krijgen. "Volgens de laatste epidemiologische vooruitzichten zou het aantal bevallingen in het UVC Brugmann de komende jaren stijgen met 3.200 tot 5.000 per jaar", aldus dr. Gucciardo. "Ons ziekenhuispubliek is vrij jong. Onze kraamkliniek zou dus wel eens de grootste van de hoofdstad kunnen worden inzake bevallingen."

Uitstekend nieuws voor werkende vrouwen

Bovendien moeten jonge vrouwen vaak overdag werken. "Veel van onze patiëntes kunnen daardoor moeilijk op consultatie komen tijdens de kantooruren. Bovendien werd de wachttijd voor een afspraak steeds langer. Om dat probleem te verhelpen, bieden we nu ook ’s avonds prenatale consulten aan", vervolgt Léonardo Gucciardo.

Meer raadplegingen ‘s avonds?

Momenteel kan dat nog maar één avond per week, maar op termijn zou de regeling kunnen worden uitgebreid tot een of meer andere weekdagen. "Dat zal afhangen van de vraag. Uiteraard zullen we die mogelijkheid indien nodig overwegen", besluit de verloskundige.

Bron : Osiris News (nr 25, december 2011-februari 2012)