>>Onvruchtbaarheidsbehandelingen : samenwerking tussen het UVC Brugmann en het UMC Sint-Pieter

Sinds begin 2020 ontwikkelen de ziekenhuisdirecties van het UMC Sint-Pieter en het UVC Brugmann sterke strategieën voor de medische samenwerking tussen de 2 instellingen. Het is in dit kader dat de afdelingen gynaecologie-verloskunde van de twee ziekenhuizen hun samenwerking voor onvruchtbaarheidsbehandelingen hervatten.

Het UMC Sint-Pieter is een van de referentieziekenhuizen in België op dit gebied. Het Centrum voor Medisch Begeleide Voortplanting (MBV) van het UMC Sint-Pieter is namelijk al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in reproductieve geneeskunde.

Het doel is om patiënten die de dienst Gynaecologie van het UVC Brugmann raadplegen met een vruchtbaarheidsprobleem, een gespecialiseerde raadpleging en zorg aan te bieden, aangepast aan hun situatie. Alle diagnostische en chirurgische vruchtbaarheidsingrepen die uit deze raadpleging voortvloeien, zullen worden uitgevoerd in het UVC Brugmann.

Patiënten die vruchtbaarheidsbehandelingen moeten ondergaan die enkel in een erkend A- of B-centrum kunnen worden uitgevoerd (inseminaties en/of in-vitrofertilisatie), worden doorverwezen naar het MBV-centrum van het UMC Sint-Pieter, waarna zij verder zullen worden opgevolgd door de gynaecoloog van Brugmann die hen had doorverwezen, en dit van zodra een progressieve zwangerschap is bereikt.

Vruchtbaarheidsconsultaties in het UVC Brugmann vanaf 29/07

Vanaf donderdag 29 juli zal dr. Candice Autin, hoofd van de MBV-kliniek en beheerder van de MLM-bank van het UMC Sint-Pieter, vruchtbaarheidsconsultaties verzekeren, met inbegrip van de behandeling van onvruchtbare koppels, verzoeken gametendonaties, verzoeken voor invriezing van gameten, oncofertiliteitsproblemen en verzoeken voor draagmoederschap.

Afspraken kunnen worden gemaakt op +32 (0)2 477.20.10.

Dr Autin en Dr Karampelas
Samenwerking tussen het UVC Brugmann en het UZC Sint-Pieter voor onvruchtbaarheidsbehandelingen: Dr Candice Autin en Dr Stavros Karampelas (verantwoordelijke artsen)