Bericht23/03/2020

>>Covid-19 : allemaal in afzondering, allemaal verbonden!

Covid-19 : allemaal in afzondering, allemaal verbonden!

De gehospitaliseerde patiŽnten van het UVC Brugmann krijgen sinds maandag 23 maart digitale tablets ter beschikking om met hun naasten te communiceren. Een manier om het isolement van patiŽnten te doorbreken tijdens deze periode van afzondering.

Om de afzondering aan te kunnen, moet het ziekenhuis zichzelf opnieuw uitvinden. Om dringende zorg te verlenen, maar ook om gehospitaliseerde patiŽnten in contact te houden met hun naasten. Samen, maar zonder elkaar te ontmoeten.

We hebben elkaar nu meer dan ooit nodig. Voor de gehospitaliseerde patiŽnten dragen deze inperkingsmaatregelen bij aan de reeds bestaande eenzaamheid. Dit is de tijd om weer contact te maken met vrienden en familie. Alhoewel uiteraard niets een fysieke afspraak kan vervangen, is het essentieel om in contact te blijven met familie en vrienden, en om nieuws over uzelf te geven.

Om tegemoet te komen aan de uitdaging om de sociale interactie in stand te houden en om tegemoet te komen aan de essentiŽle behoefte aan contact, stelt het UVC Brugmann vanaf deze maandag tablets ter beschikking van de patiŽnten in elke afdeling, zodat ze kunnen communiceren met hun naasten.

Voor Dirk Thielens, Algemeen Directeur van het UVC Brugmann, ę Het welzijn van onze patiŽnten is onze prioriteit. Hoewel elke kamer over een telefoon beschikt, is het aangenamer om de persoon via het scherm te zien, nog meer wanneer fysiek contact onmogelijk is. Door iedere dag contact te houden en nieuws te geven, kan er wat stoom worden afgelaten wat goed is voor een betere gemoedstoestand Ľ.